Autor: 021.rs

Novi Sad
10.04.2014.
09:38 > 11:52
Bivši direktor Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Stevan Divjaković, pravio je mimo zakona ugovore o radu sa zaposlenima iz "Radosnog detinjstva".
  • nss

    11.04.2014 20:14
    studentu koji se skoluje za svoje pare fakultet je duzan da obezbedi i teorijsku i prakticnu nastavu...e kada je doslo do prakse vaspitaci su mentorisali za slobodne dane a ove dve pametnice pokupile lovu i jos pretile kako se to mora...takvog lopovluka kao u predskolskoj ne moze niko da se seti...dodjite i razgrnite pa da se naucite kako se krade
  • PP sluzba

    11.04.2014 09:03
    Sve se zna, da,da ,da
    E moji vaspitaci, eto zasto nismo dobijali dodatak za mentorstvo, doskolovavali se na lepe reci i iz svog djepa. Kada smo zavrsili nema vece plate, jer zakon to ne prepoznaje/ reci bivseg sekretara ustanove/sta sve zakon ne prepoznaje ali njegovi stubovi/ tako ih je zvao bivsi direktor/su pravili statute, sistematizacije, uredbe , zakone po svojoj slici u ogledalu.I sada jos uvek su tu i tumace zakone , odugovlace i razvlace po sebi. Normativi su postojali samo za njih, a za nas ih nije bilo. Ili kako je govorio Rukovodilac PP sluzbe i zamenik direktora /bivsi/ ..to nije moj posao.. ali ne brinem se ja za njih, njih je dobro iskolovao samardzic. Stubovi su to njegovi!
  • juca

    11.04.2014 04:28
    nedodirljivi
    A sta je sa malverzacijama u radosnom detinjstvu.
    one se nastavljaju i posle smene samardzica. glavna karika /sekretar ustanove jagoda mrkaja. zar ona nije bila zaduzena za sprovodjenje zakona.zakon je sprovodila za nedodirljivog samardzica. sada je on zaposlen kao pravnik/necete verovati u kadrovskoj sluzbi. idealno mesto za namestanje kadrova .naravno za pare. iako je trebao da dobije otkaz jer je radnica koja ga je tuzila dobila presudu. za njega ne postoji zakon. tu se nasla jagoda da ga na elegantan nacin udomi.savetovala je sadasnjeg direktora zajedno sa advokatom ustanove da je covek zasluzio da ga zaposle u radosnom detinjstvu jer 7,5 miliona evra koliko je ostetio ustanovu nije dovoljno da prezivi. i tako se mucke nastavljaju a nedodirljivi setaju gradom
  • kolaricu

    10.04.2014 17:13
    panicu
    Sto se tice sadasnjeg direktora Marka njega ne treba nista pitati on je kao i svi DSS esovci akao i njihov predsednik Vojislav ne obavesteni i ne upuceni prema tome on nista nezna pa ni plate zaposlenima da da covek je ne sposoban.Sto se tice dali direktor treba da bude iz struke ...netreba.. direktor treba da bude neko ko zna sa novcem a njegovi pomocnici ljudi iz struke.Slavica Bjeljac i Zorica Lakovic uradili su sta su uradili i jos uvek rade u ustanovi kao i bivsi direktor koji je napravio dug od neznam koliko miliona eura,zakon ne radi nista aa ima jos u toj ustanovi koji bi mogli da odgovaraju kao sto su sekretar ustanove i sef tehnicke sluzbe ali i oni eto na svu njihovu srecu jos uvek bericetno rade u toj ustanovi.
  • ZoranNS

    10.04.2014 16:23
    DSS kadrova malo, ali su još
    DSS kadrova malo, ali su još uvek veoma vredni na poslu.
  • Bistrica

    10.04.2014 14:53
    Kako - Lako
    Nije teško sklopiti mozaik ako su pred vama lako proverljive činjenice:

    A. Bivši direktor Samardžić je izabran na konkusru na mesto direktora predškolske a da nije imao ni dana pedagoškog iskustva, što je bio uslov - šta mislite kako je dobio saglasnot i pored ovog nedostatka?
    B. Bivšem direktoru a sadašnjem zameniku direktora škole Divjakoviću javila se potreba da zaposli i stariju ćerku, pored mlađe koja je već zaposlena kod nas u školi - šta mislite ko mu je i gde zaposlio drugu ćerku?
    C. Kako su dve inače zavičajne saradnice Samardžića često služile za "uterivanje finansijskih interesa" - šta mislite da li su sve zadržale za sebe ili su bile samo protočni bojler u ovim transakcijama?

    REŠENJE:
    A.Samardžić je naprasno postao vlasnik diplome vaspitača? Kako? Lako, čitaj dalje...
    B. Divjaković je stariju ćerku, lekarku po stuci, najpre smestio u Predškolsku ustanovu a nedugo po prikupljanju neophodnog staža je prebacio kod sebe u školu, tako da sada zajedno sa njim ovde rade obe njegove ćerke.
    C. U Visoku školu su dolazili mnogi saradnici iz Predškolske a kako se spominju samo ova dva imena (Bijeljac i Laković) jasno je da one nisu mogle da uzmu novac samo za sebe, već da je to bio deo dila Divjaković-Samardžić.Novac za njih a bruka za našu školu i Predškolsku.
  • Analiticar

    10.04.2014 13:58
    Analiza
    Ovaj gari pripada kasti nedodirljivih, a takvih na zalost u gradu nema malo
  • 10.04.2014 12:38
    pravda
    ...pa ti fini su i najgori,oni pokupe kajmak, sve ostalo nameste nekom drugom,unapred nadju zrtvu...Hvala bogu pa ova drzava nije vise luda,drago mi je sto su pravi krivci imenovani.
  • Saveta

    10.04.2014 12:37
    @Anonimus - www
    KAKO SAMI NAVODITE DA NIŠTA NE RAZUMETE I POSTAVLJATE SLEDEĆE PITANJE, NUDIM VAM SLEDEĆI ODGOVOR:
    Zasto neko ko je zaposlen u Radosnom detinjstvu ne bi mogao da sklopi ugovor o radu sa Visokom skolom?
    ZATO ŠTO JE REALIZACIJA PREDMETNE SARADNJE VRŠENA PRETEŽNO U VREME REGULARNOG RADNOG VREMENA. TO BI BILO KAO KADA BI VASPITAČICE PRAVILE POSEBNE UGOVORE SA RODITELJIMA O DODATNOJ BRIZI ZA DECU KOJA SU VEĆ TU NA BORAVKU.

    ZAKLJUČAK: PRANJE NOVCA - JASNO?
  • Vaspitač

    10.04.2014 12:34
    Navlakuša
    A kad se samo setim praznih obećanja i slatkorečivosti dotičnog i gospode iz uprave P.U.Radosno detinjstvo kada su vaspitači upisivali treću godinu strukovnih studija.Kao veće plate,trebaće nam da ne izgubimo posao,bla,bla...Evo,upravo isti ti dolijaše!U zatvor s njima!
  • Studentkinja Skole

    10.04.2014 12:20
    Oba profesora su mi predavali i znam da su normalni i posteni ljudi,za razliku od onih kojih su ih prijavili bez razloga u zelji da stanu na vlast odnosno da se docepaju fotelje.Kod nas svako moze svasta da pise i svakoga da prijavljuje,i slazem sa prethodnim komentarom da ne treba verovati u sve sto se pise.Svi mi znamo kakvi su profesori koji su se okupili i koji samo narusavaju ugled skole od koje dobijaju platu i hrane svoju porodicu.
  • 10.04.2014 12:15
    www
    Nista ne razumem! Zasto neko ko je zaposlen u Radosnom detinjstvu ne bi mogao da sklopi ugovor o radu sa Visokom skolom? To nije ista firma! Nego treba sve pare da odu direktoru Radosnog detinjstva u dzep? Jel u tome poenta?
  • Deki NS

    10.04.2014 12:04
    Nedodirljivi Stevan?
    A i Samardžića niko ne sme da dira... kače mu a je štipkao neku spremačicu i to je sve... a on obrnuo milione...
  • student visoke skole strukovni

    10.04.2014 11:20
    ljudi, ne verujte u sve sto procitate, anonimni clan saveta takodje je zeljan fotelje...
  • Keka

    10.04.2014 10:22
    Dokle više taj DSS. Aman, NISU dostojni da participiraju u vlasti u Novom Sadu!
  • heracle

    10.04.2014 10:09
    @pominjanje-iskustvo
    "sadasnji pomocnik...bio je pominjan:...."
    Mnogo fin neki gospodin,iskusan,svaka cast!
  • sss

    10.04.2014 09:55
    čiji je
    čiji je ovaj nenamenski stevan, pa ga niko ne dira?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna